Resepi Sambal Tomato Sedap (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Sambal Tomato Sedap (SbS)

Resepi Sambal Tomato Sedap | Kali ini kita cuba Sambal Tomato pula. Yang dah tau abaikan..

Ni versi saya.. Dekat food court kami kalau tiada sambal ni... tak jalan laa jualan kami.. Heheeee...

Perasan ckit takpe kan..  huhu


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)


Perkongsian dari FB Shariful Nisa



Selamat Mencuba.. 
Silakan Share..
Resepi Sambal Tomato Sedap http://banyakresepi.blogspot.my/

Bwg besar + bwg merah + cili api + udang kering + belacan.

Goreng sehingga layu mnggunakan sdikit mnyak.. Angkat dan tos kan. Blend.abaikan



Goreng tomato sehingga hancur




Sampai jadi mcm ni




Masukkan bahan blend tadi.kacau



Kemudian masukkan gula pasir.

Guna gula melaka lagi sedap.

Kacau. Last skali masukkan sdikit garam dn ajinomoto secukup rasa



Inilah hasilnya..
Selamat mencuba!!!


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Sambal Tomato Sedap (SbS)"

Post a Comment