Resepi Aiskrim Sumi Sedap (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Aiskrim Sumi Sedap (SbS)

Resepi Aiskrim Sumi Sedap | Ramai pakat dok buat ..Chek pon teringin nak rasa aiskrim malaysia versi sumi jelly..try la buat untuk anak-anak balik sekolah petang nanti..harap-harap sedap la hehe


Jom cuba..

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...

Sumber : FB Rasa


Resepi Aiskrim Sumi Sedap http://banyakresepi.blogspot.my/


Bahan:

√ 1 tin susu pekat

√ 1 tin susu cair

√ 4 tin air (pakai tin susu ni nanti)

√ 3 paket sumi jelly

√ Secubit garam



Masak susu dan air & secubit garam sehingga mendidih dan sejukkan..



Pecahkan-pecah sumi dan masukkan dalam plastik.. lepas tu baru tuang susu tadi.. 

Kalau nak potong sumi jadi 4 bahagian, okey lagi tau..



Dah pun siap,apa lagi? simpan kat tempat beku dulu :).. 

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Aiskrim Sumi Sedap (SbS)"

Post a Comment