Resepi Ketam Telur Masin (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Ketam Telur Masin (SbS)

Resepi Ketam Telur Masin | Teringin nak makan ketam, teringat menu ni. Kalau makan kat kedai dah kena berpuluh2 silap silap ratus pun boleh kalau dekat chinese muslim rest. So apa kata kita cuba buat sendiri. Selain boleh mengasah bakat kita, boleh makan banyak-banyak dan family pun seronok. yeah.. jom cuba.

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)


Sumber : FB Eazy Insyira

Resepi Ketam Telur Masin (Sb

Bahan bahan:

• Telur masin direbus

• Daun kari (maaf dah layu sikit )

• Cili padi ikut kepedasan masing2



Hancurkan kuning telur dan sedikit putih telur (kalau xnak putih pun xpe)



Gaul ketam dengan tepung jagung

Dan goreng hingga masak.



Ok ketam dah siap digoreng.



Panaskan butter,masukkan daun kari dan cili padi. Masak sehingga wangi



Masukkan susu cair dan gula, tunggu sampai berbuih.

Masukkan telur masin sekali



Masukkan ketam yang sudah digoreng.



Gaul gaul rata pastikan semua ketam disalut dengan kuah tadi.. dan siapp!!

Selamat mencuba..

Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Ketam Telur Masin (SbS)"

Post a Comment