Resepi Roti Gulung Sosej Berkeju (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Roti Gulung Sosej Berkeju (SbS)

Resepi Roti Gulung Sosej Berkeju | Senang sangat, tapi hasilnya... memang lumayann.. sedappp!!


Jom cuba... jangan tengok ajer... hehee

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...

Sumber : FB Rasa


Resepi Roti Gulung Sosej Berkeju http://banyakresepi.blogspot.com/


Bahan-bahan:

√ Sebuku roti

√ Sosej

√ Serbuk roti

√ Slice cheese/cheddar cheese

√ Serbuk roti





Step 1:

Pastikan korang gelek-gelek dulu roti tu bagi mampat. tak nak masa goreng nanti dia serap minyak

Lapiskan cheese dan sosej digulung bersama roti



Step 2:

Celup gulungan roti bersama telur yang telah dipukul kembang



Step 3:

Proses golek menggolek roti brsama serbuk roti

Terpaksa kaburkan, nampak cam lain. :p



Camni lah hasil roti yangg siap di golek2 tadi..hihi

Lepas tu goreng roti pastikan minyak panas dulu.. tapi jangan terlalu panas.. sebab serbuk roti mudah hangus... pepandailh bermain dengan api yeee... 

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Roti Gulung Sosej Berkeju (SbS)"

Post a Comment