Resepi Kerabu Sotong Lazat (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Kerabu Sotong Lazat (SbS)

Resepi Kerabu Sotong Lazat | Kerabu sotong citarasa sy sdri...try la buat...rasa masam2 manis...

Sape2 nk share resepi ni...silakan ye...sy halal dunia dan akhirat...


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)


Sumber : FB Umi Nadia



Selamat Mencuba.. 
Silakan Share..

Resepi Kerabu Sotong Lazat http://banyakresepi.blogspot.my/

Bahan :

1. 10 ekor sotong sederhana besar (celur sekejap je & toskan)
2. bawang merah-di mayang
3. cili padi - potng kecik2..(klu nk pedas.. boleh lebih
4. 1 biji tomato - potong dadu
5. limau nipis 2 biji ambik air nye je
6. daun ketumbar- hiris halus
7. kicap sotong
8. 1 senduk cili paste...(buat mcm smbal biasa tp letak belacan lebih sikit)



hiris macam ini atau boleh hiris ikut citarasa sendiri..



Cili kering.. Bawang putih..bawang merah.. belacan dan udang kering... blander sampai halus. .tumis dengan api yang kecik sampai garing...



Masukkan sotong dah di celur kedalam bekas... campurkan dengan kesemua bahan tadi... tambah gula dan gaul sebati...kalau suka masam-masam..boleh tambah lagi air limau nipis ye



Nyum nyum.. kecur air liur kan? Hehe 

Selamat Mencuba.. 
Silakan Share..




About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Kerabu Sotong Lazat (SbS)"

Post a Comment