Resepi Kuew Teow Kung Fu (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Kuew Teow Kung Fu (SbS)

Resepi Kuew Teow Kung Fu | menu feberet ni senang saja nak buat. Sangat-sangat senang. 

Buat sekarang pun boleh.. jom..


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...


Sumber : FB Pemilik Resepi (tidak dapat dikesan)


Urmm.. nampak sedap bukan?, jom cuba bawah..

Resepi Kuew Teow Kung Fu http://banyakresepi.blogspot.com/


Bahan ini untuk seorang makan:

√ kuey teow- ambik sikit je untuk sorang makan
√ 2 ulas bawang putih
√ 2 biji telur
√ udang , sotong
√ cili padi
√ bunga kobis
√ anak jagung
√ lobak
√ garam, ajinomoto, gula
√ 1 sudu tepung jagung di bancuh dengan 3 sudu air



Kuew teow di satukan dengan 2 biji telur + garam sikit

Gaul rata ea......



Panaskan minyak.....  Goreng kuew teow tadi

Dah nampak kekuningan cam tu angkat.....



OK letak dalam bekas....... ketepikan dulu



Sayur ni saya rebus sekejap...... Sekejap jerrrr

Angkat ketepikan ok



Panaskan minyak..... tumis bawang putih...

Dah naik bau, masukkan udang, sotong



1. Masukkan air (ikut banyak mana kuah yang kita nak lah) saya letak tak sampai 2 cawan

2. Masukkan jugak cili padi.....

3. Dah mengelegak / mendidih masukkan sayur tadi, perasakan dengan garam, aji, gula, bancuhan tepung jagung tadi

4. Dah ok napak kepekatannya....... Angkat tuang atas kuew teow tadi



Siapp!!

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..

About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Kuew Teow Kung Fu (SbS)"

Post a Comment