Resepi Pau Gebu Sedap (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Pau Gebu Sedap (SbS)

Resepi Pau Gebu Sedap | Ramai sahabat tanya camne nak buat pau gebu

Di sini saya kongsikan caranya

Selamat mencuba


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)


Sumber : FB Ina Sehot


Jom tengok cara buat, di bawah..

Resepi Pau Gebu Sedap http://banyakresepi.blogspot.my/


Gula 1 sudu gula, air dua sudu



Yis mauripan



Rendam sampai kembang



3 sudu planta



1/2 kg tepung pau yang di gaul sebati dengan planta



Masukkan 5 sudu susu pekat,



Masukkan yis yang direndam tadi 



Biar doh macam ni



Gaul hingga tidak melekat ditangan



Rehat kan doh (tengah penat tu..hehe)



Doh kembang elok



Uli sekejap, bulatkan kecil-kecil



Dah siap letak inti



Letak sedikit tepung di tapak tangan dan uli kan doh tadi



Dah siap!!



Letakkan di atas kertas dan rehatkan untuk kembang kali ke 2, boleh kukus 15 minit



Tadaa.. siap dah...

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..

About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

3 Responses to "Resepi Pau Gebu Sedap (SbS)"

  1. Mesti cuba nih nanti. Nampak mengancam aje.

    ReplyDelete
  2. eh jap..konpius..lepas letak inti baru uli ye?

    ReplyDelete
  3. sudu besar atau sudu teh...tidak lengakp

    ReplyDelete