Resepi Pau Gebu Sedap | Ramai sahabat tanya camne nak buat pau gebu
Di sini saya kongsikan caranya
Selamat mencuba
Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)
Sumber : FB Ina Sehot
Yis mauripan
Rendam sampai kembang
3 sudu planta
1/2 kg tepung pau yang di gaul sebati dengan planta
Masukkan 5 sudu susu pekat,
Masukkan yis yang direndam tadi
Biar doh macam ni
Gaul hingga tidak melekat ditangan
Rehat kan doh (tengah penat tu..hehe)
Doh kembang elok
Uli sekejap, bulatkan kecil-kecil
Dah siap letak inti
Letak sedikit tepung di tapak tangan dan uli kan doh tadi
Dah siap!!
Letakkan di atas kertas dan rehatkan untuk kembang kali ke 2, boleh kukus 15 minit
Tadaa.. siap dah...
Selamat mencuba..
Jangan lupa share..
About Aneka Resepi Masakan
Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek
Mesti cuba nih nanti. Nampak mengancam aje.
ReplyDeleteeh jap..konpius..lepas letak inti baru uli ye?
ReplyDeletesudu besar atau sudu teh...tidak lengakp
ReplyDelete