Resepi Lengkap Lamb Chop Meletop (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Lengkap Lamb Chop Meletop (SbS)

Resepi Lengkap Lamb Chop Meletop | Sekali sekala ubah selera, apa salahnya.. yedak?..hehe


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)

Sumber : FB Honey Azlan


Jom tengok cara buat, di bawah..

Resepi Lengkap Lamb Chop Meletop http://banyakresepi.blogspot.my/


Bahan-bahan:

1st step marinate daging.

Cuci bersih. Tos.

Perap ngn sos black pepper(sy guna cap puteri)

Olive oil 2-3 sudu. 

Dan lada hitam.



Gaul-gaul rata. wrap dengan plastik. Simpan dalam peti ais.



Bakar dalam magic pan jer



Xmo garing-garing. Biar basah-basah dan juicy



Ni untuk coleslaw:

• Kobis bulat

• Bawang besar

• Lobak

• Mayonis

• Susu



Gaul rata. Balut plastik dan simpan dalam peti



Ni hasilnya.. simpan la dalam peti dulu..



Bahan-bahan kuah black pepper mushroom:

• Butter 2sdb

• Bawang putih( orang pakai bawang merah, tapi saya suka bawang putih)

• Tepung gandum 2 sdb

• Kicap 1 sdb

• Mushroom tin / fresh

• Susu fullkrimm / fresh atau cream

• Lada hitam 

• Half kiub pati ayam

• Sedikit garam



Cair butter. masak bawang dadu.



Bawang dah perang. Masuk tepung. Kacau jap



Masukkan air 2 cawan. Pastu Black pepper (ikut suka banyak mana, 3 sudu pun ok)



Masak mushroom dan kicap



Masuk 1/2 cawan susu. Kacau rata. 
Masuk kiub pati ayam dan garam



Dah mendidih. Rasa. Alter la apa yang x cukup. Kalau x pekat boleh tambah tepung. tapi bancuh dulu dengan air. 

Dah kena dengan tekak, siappp!



Hasilnya... nampak sedap bukan? telan la air liur tu kalau xnak cuba.. hehe...

Selamat mencuba semua..

Jangan lupa share..



About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

2 Responses to "Resepi Lengkap Lamb Chop Meletop (SbS)"