Resepi Nasi Goreng Kampung (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Nasi Goreng Kampung (SbS)

Resepi Nasi Goreng Kampung | Nasi goreng kampung pedas-pedas memang tak boleh dipisahkan... hehe... nasi dalam dua pinggan lah... cili padi dalam 60 biji... pun tak pedas... tak tau lah nak wat cam ne lagi... oh sebelum terlupa, jangan lupa makan nasi dalam lesong... mmg layan... Sedap beb..


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)

Sila share dan cuba buat ok...

Sumber : Wati Radin Othman‎ 


Cili ikut selera masing-masing yer..

Tahap ketahan seseorang berbeda..huhuu




Kacang panjang.. potong ikut suka..



Daun sup



Bahan-bahan tumbuk :

• Bawang kecik
• Bawang putih
• Cili padi
• Kunyit hidup
• Ikn bilis
• Garam
• Tumbuk kasar-kasar



Tumbuk kasar-kasar baru sedap... bila makan nasi terasa bawang kasar-kasar



Okeh, ni iklan jer... Korang pernah buat camni? Lepas tinggal sisa-sisa dalam lesung, korang letak sikit nasi... Perghhh... layann...



Tumis bahan tumbuk tadi sampai garing...letak belcan sikit



Ini nasi 2 pinggan tau...tak lebih pun...sebab saya makan sorang-sorang je



Masukkan kacang, gaulkan



Masukkan daun sup, gaulkan



Goreng lebih kurang 2 minit lagi, siap!!



Nah, saje makan dengan ayam goreng. Lagi layan..



About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Nasi Goreng Kampung (SbS)"

Post a Comment