Resepi Roti John Gardenia (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Roti John Gardenia (SbS)

Resepi Roti John Gardenia | Sedapnyaaaa...

Cara buat ada pada setiap gambar.

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...

Sumber : Haz Anna Hasan



Daging burger yang dihancurkan.. gorengkan sekejap atas pan.



Campurkan daging dengan 3 biji telur



Masukkan semua bahan

✔️ 2 keping daging burger

✔️ segenggam kubis hiris nipis

✔️ daun bawang, daun sup 1sb (agak2 je)

✔️ bawang besar setengah biji potong dadu

✔️ cili besar ikut suka nak banyak mana

✔️ halia sagat 1sk

✔️ perasa




Guna pan camni, kalau takde guna yang lain xpe..



Masukkan bahan yang dicampurkan tadi..

Bagi masak sekejap..



Bila dah masak atas tu, letakkan cheese



Kemudian susun roti pula. Roti tu lebih baik bakar dulu guna pembakar roti yer..



Balikkan, letakkan sos dan mayonis



Dah letak sos n mayonis, lipatkan..



Siapp..!!

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Roti John Gardenia (SbS)"

Post a Comment