Resepi Caremel Chicken Wing (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Caremel Chicken Wing (SbS)

Resepi Caremel Chicken Wing | Anak-anak gemar benar makan sticky caramel chicken wing ni... mak nya pun ikut suka jugak..kuikuikui... Tiada kepak ayam, guna bahagian lain pun boleh...

Cara buat ada pada setiap gambar.

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...

Sumber : Nor Izyanti Ismail



Halia
Bawang putih
Tumis dengan sedikit minyak



Masuk ayam dan kecutkan 5 6 minit bersama halia dan bawang putih tadi.



Bila ayam dah kecut sedikit, masukkan sos tiram, sos cili, kicap dan madu..



Gaul rata dan tutup sekejap. Guna api slow. Jangan tambah air ok...biarkan bahan2 sos tadi sebati dengan ayam.. nanti akan nampak sos tu semua berbuih-buih.. tak mengapa, biarkan.. 

Tunggu sampai ayam masak..

Tutup api, boleh hidangkan...

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Caremel Chicken Wing (SbS)"

Post a Comment