Resepi Sambal Sotong Sedap!! (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Sambal Sotong Sedap!! (SbS)

Resepi Sambal Sotong Sedap!! | Ok siap dah hidangan sotong emas 24k 4 ekor rm8 haha...smbal sotong yg baik die xberair dan sambal melitupi semua sotong ramai yg xtau step die walau nampk hidangan yg mudah nak tau tips masak sambal sotong sedap jom cikedot bekedot2 hehe

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...


Resepi oleh : Azlina Ina Fans

Resepi Sambal Sotong Sedap!!


Ok bahan-bahan 15 tangkai cili kering rebus dulu buang kotor dan bagi lembut sikit

2 labu bawang besar belah 4

3 hingga 4 ulas bawang putih kopek kulit

Cuci bersih dan blender semua dengan sedikit air dan minyak masak



4 ekor hingga 5 ekor sotong jangan banyak-banyak mahal hahaha... cuci bersih dengan tepung gandum dan tos



Ok panas kan minyak, masuk bahan blender dan 2 sb gula

 Awal-awal masuk gula tu kacau dan biar naik minyak dan bertukar warna merah ke meroon selagi xmerron jangan ko masuk sotong ok



1 cawan air didih letak garam sikit kan celur sotong 2 minit angkat tos



Ok satukan dengan petai dan bawang besa holand hiris



Ok dah nampk cantik warne dia kuali je yang xbaper cantik so kesah plak aku hahaha lantak la..

masuk garam dan perasa sikit jangan banyak-banyak nanti botak heee

Kacau rata



Ok kuat kan api masukkan semua kawan-kawan sotong dan sotong tersebut jugak gaul dalam 3 minit



Masuk 1 sb air asam jawa



Perghh siap mabeles meletop berhingus makan hahahaa

InshaAllah kalau ko masak camni laki ko xjadi nak kawin lain bahahaha...mabeles

Selamat mencuba..

Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

1 Response to "Resepi Sambal Sotong Sedap!! (SbS)"