Resepi Perapan Ayam BBQ Dan Sosej!! (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Perapan Ayam BBQ Dan Sosej!! (SbS)

Resepi Perapan Ayam BBQ Dan Sosej!! | Ok, saya nk share resepi perapan ayam bbq dan sosej. Saja nak share, sebab ada buat bbq dekat kampung belah mak sempena CNY. Hehe. Bahan-bahan dan cara-cara nak buatnya mudah je cuma follow steps semua jadi. Campak-campak pon jadi je.

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...


Resepi oleh : Noh Irwan Ahmad

Resepi Perapan Ayam BBQ Dan Sosej!!


Biji ketumbar, kiri tu dah kisar, serbuk jintan putih & serbuk jintan manis. 

Saya gune brand giant je, sodap jugak



Bawang besar potong camni sonang nak blender.



Bawang putih x terkira baper ulas, halia, serai dan bawah jati donald trump tu lengkuas.



Serai 2 batang dititik masuk gaulkan sekali dalam perapan.



Cili boh pon gune brand giant, nak gune cili kering pon boleh



Ayam 3 ekor, basuh dulu bukan campak terus dalam perapan



Sosej saya guna cap ayam pertiwi je.



Saya suka basuh dulu sosej nie saja nak tambah keje.  xdela, nak pastikan bersih.



Tada, hasil gaul punya gaul nielah hasilnya oi



Haaa perapan sosej



Yang nie perapan ayam. Sama je perapan dia, saya bahagikn dua je.



So bolehlah bakar or nak perap dulu seketika. Atas tuan/puan yer.

Selamat mencuba..

Jangan lupa share..



About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Perapan Ayam BBQ Dan Sosej!! (SbS)"

Post a Comment