Resepi Loaded Fries Versi Omputeh (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Loaded Fries Versi Omputeh (SbS)

Resepi Loaded Fries Versi Omputeh | Ni haa LOADED FRIES ni versi omputeh.. tak susah pun. Mengenyangkan.. Happy tummy..hehe


Cara buat ada pada setiap gambar

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...


Resepi oleh : Habeebah Md Daud

Resepi Loaded Fries Versi Omputeh (SbS)


Bahan-bahan untuk buat beef bolognaise simple:

Hidangan : (2-3pax)

✔️ 1 keping daging kisar 

✔️ 1/2tin sos prego

✔️ 1biji holland /bwg besar 

✔️ Secubit pepper

✔️ Secubit herba mixed (takde pon xpe)



Daging tumis dulu dengan butter/marjerin 1 sudu. 

Kacau hingga tak berketul. Masukkan bawag, mix herba, lada hitam, dan sos bolognaise. 

Tambah perasa garam @ secukup rasa maggi jangan lupa



✔️ 2 mangkuk fries

✔️ 1/2 cheese mozarella



Fries yang digoreng untuk makan 2 3 orang. 

Budget2 la berapa orang nak makan.



Taruk sos beef bolognaise atas fries.



Susunkan cheese yang dihiris.



Bakar sehingga 10-15min dalam suhu 180-200c. 

Ok dah keluar seasoning sikit dengan mix herbs tadi.

Jom makan. Yeayyy!!!

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Loaded Fries Versi Omputeh (SbS)"

Post a Comment