Resepi Ayam Masak Caremel (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Ayam Masak Caremel (SbS)

Resepi Ayam Masak Caremel | Ada yang bertanya saya resepi caremel chicken wing ni... jadi ni resepinya.... tengok pada setiap gambar ya... Saya halalkan resepi ni...


Cara buat ada pada setiap gambar

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...


Sumber : ‎Haliza Lyza Mat Zain




Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan halia agak-agak la ya...

Bila bawang dan halia dah kekuningan masukkan ayam....



Biar ayam masak dan kecut sedikit dan masukkan sedikit air dan kacau bagi rata



Masukkan sos tiram 1 sudu, os cili 1 1/2 sudu, kicap 1 sudu dan madu 2 sudu...

Kacau bagi rata dan tutup dengan penutup..



Tutup macamni ya... gunakan api slow sahaja.. masak dalam 10-15 minit.... bila dah bunyi macam meletop-meletop tu angkat tudung tu tengok dah masak ke tak.... dan rasa kalau kurang pedas dan manis tambah sedikit gula dan sos.. kemudian tutup tudung tu dan biarkan masak..



Ok dah siap boleh hidang dan makan.... Silakan share saya halalkan....

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Ayam Masak Caremel (SbS)"

Post a Comment