Resepi Terung Goreng Tepung!! (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Terung Goreng Tepung!! (SbS)


Alamak ramai pulak yang pm saya tanya resepi terung goreng tepung tu camna..ni saya dah tunjuk step by step senang tak payah nak pm sorang-sorang dah. Hihihi.. Aummm...... 

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...


Resepi Terung Goreng Tepung!!

Resepi & cara buat ada pada setiap gambar.




Ok ni dia terung kita..basuh bersih-bersih yer.



Potong terung ikut suka ati kita ye. Sy potong panjang-panjang camni senang nak ngap masuk mulut. Hihihi.




Bancuh tepung macam nak goreng pisang tu tapi arini saya try guna tepung ni. Bancuhan agak-agak je la jangan pekat @cair sangat agak boleh lekat kat terung dah lah




Masukkan terung tadi dalam tepung yang dah siap dibancuh..




Pastu goreng je dalam minyak yang dah panas.. tapi masa goreng tu slow skit api tu takut hangus pulak sebab terung ni cepat masak. Goreng agak-agak garing tu boleh la angkat & toskan minyak dia yer.




Yeah dah siap pun terung goreng tepung kita.. dah boleh ngap. 
Makan panas-panas sedap & rangup+lembut 



Selamat mencuba..
Jangan lupa share..

Sumber : FB Ana Mariana Ismail


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

1 Response to "Resepi Terung Goreng Tepung!! (SbS)"