Resepi Ayam Masak Black Pepper!! (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Ayam Masak Black Pepper!! (SbS)

Resepi Ayam Masak Black Pepper!! | Asalamualaikummm... idea memasak lauk berbuka ramdhan.. ok la simple-simple kalini ayam masak black pepper.. dengan black pepper jangan disangka hitam rupenye sedap giler... hahaha... jom cikedot


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)


Sumber : ‎Azlina Ina Fans

Resepi Ayam Masak Black Pepper!!


Bahan-bahan:

1 labu bawang besar hiris

10 tngkai cilipadi di kerat 2

sedikit halia

2 ulas bawang putih hiris

1sb lada hitam kasar tumbuk



Ok tumis smpai naik bau



Ayam goreng awal-awal.. masuk dalam bahan tumis tadi



Kicap gune yang ni sedap tau dalam 6 7 sb gaul rata



Sedikit air asam jawa.. dan sedikit air kalau nak sedikit berkuah



Gula garam dan perise .. kalau nak sedap letak suun yang dah direndam awal



Biarkan mendidih kejap ye siap hahaa laju kan hahaha...

Boleh hidangkan..

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Ayam Masak Black Pepper!! (SbS)"

Post a Comment