Resepi Puding Kastad Jagung (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Puding Kastad Jagung (SbS)

Resepi Puding Kastad Jagung | Jom cuba resepi puding mudah ini. Berbaloi tau.. sedap...


Cara buat ada pada setiap gambar

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...


Sumber : FB Adamsufi Mazri




Bahan:

✔️ 1000ml fresh milk /santan

✔️ 150grm gula

✔️ 130 grm tepung kastad

✔️ 1 tin jagung manis

1ST STEP..

Bancuh susu dengan tepung kastad.. masukkan gula seckupnya.. agak agak manis nya yee... jagung dalam tin tu boleh digunakan terus or kisar kejap kasi hancur sikit



Adunan yang dah dibancuh bersama jagung manis dimasak dengan api perlahan hingga keluar wap & likat...



Sentiasa kacau adunan ..supaya cepat likat serta masak serata... tak hangit tau...



Dah masak elok.. tuang dalam bekas... lepas itu sejukkan aje...



Bila dah sejuk.. ini lah rupanya.... jom jamu selera bersama-sama..



Mengoda kan?? :)



Nyum-nyummm!!....

Selamat mencuba..
Jangan lupa share...


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Puding Kastad Jagung (SbS)"

Post a Comment