Resepi Ayam Goreng Ala KFC (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Ayam Goreng Ala KFC (SbS)

Resepi Ayam Goreng Ala KFC | Mai nak share favorite kitorang.. Ayam goreng ala kfc.. Kalo nak beli satu bucket nak rm50++ mahal kan.. Ni resepi tak sampai RM15


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...

Sumber : FB Ryana Hariz 

Fuhh.. tergodaaa kan... jom try.. Next..

Resepi Ayam Goreng Ala KFC http://banyakresepi.blogspot.com/


Sediakan ayam ikut sukahati nak potong camana, berapa ketul terpulang



Bahan perapan:

✔️10 ulas bawang putih ditumbuk kasar, 

✔️2 sudu serbuk cili 
(kalau nk extra pedas tuang lah sepuluh cawan hahaha)

✔️2 sudu serbuk kari

✔️2sudu kecil garam

✔️Secubit serbuk soda bikarbonat

✔️1 sudu serbuk secukup rasa maggi

Lumurkan dan perap 15 minit..



Masuk sebiji telur dan gaul sampai semua kena..



Sediakan campuran seperti dibawah:

✔️3 cawan tepung jagung

✔️3 sudu besar tepung gandum

✔️1 sudu kecil soda bikarbonat

✔️garam secukup rasa

Salut ayam tadi dengan tepung ni...



Panaskan minyak biar ayam tu boleh tenggelam. 

Goreng lah ayam td 15 minit atau sampai masak

Ada daripada rakan kita komen dan share tips ni:

Jangan goreng ayam terlalu lama, nanti isi ayam kering.
Kalau minyak betul-betul panas 5 minit dah memadai.
Cuma peha ayam perlu tambah masa sikit, bergantung kepada saiz peha pulak.

So korang goreng memadai kalau dan masak tu okey la. :)



Tadaaaa rangup ayam ni.... krurpp ... krurpppp!!.. hehe


Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Ayam Goreng Ala KFC (SbS)"

Post a Comment