Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi (SbS)

Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi!! | Assalamualaikummmm... masak ni buat pedas2 sket nasik kene panas-panas pergh bepeluh beb.. resepi masak lemak cili padi pedas menyengat. Sangat terbaekk..

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)


Sumber : ‎Azlina Ina Fans

Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi


20 tangkai cili padi kampung sape yang tak tahan pedas jangan ikut aksi ini hahaa kurangkan la takut ko terjun sungai



Ayam sebelah bersihkan dengan tepung gandum untuk hilangkan bau hanyir ayam



Bawang merah 4 ulas pastikan bawang india kalau takde ko amik tiket dulu pegi india beli balik baru buat..

Resepi masak lemak ni xde gune bawang putih jangan taruk bawang putih xsedap



Kunyit idup ni bukan suh ko cari mamat kunyit ahahaa.. ok tumbuk semua bahan dari atas ke kunyit ni



Ok sediakan periuk yang tan tan warne nye hahaa..
terjun kan semua.. titik kan 3 batang serai terjun kan sekali tuang 1 cawan air paip dan didih kan.. Takyah tumis tumis...



Dah didih masuk ayam tutup (letak tudung) 5 minit bagi kecut



Masuk 1 kotak santan



1/2 cawan air kalau nak kuah banyak lebihkan sket.. biarkan ayam empuk sambil-sambil kacau jangan pecah santan xsedap



Masukkan sedikit asam keping jangan masuk awal sangat nanti telebih kembang asam tu gulai ko masam.. garam dan perasa kalau nampak kurang kuning tambah sikit serbuk kunyit



Tadaaa.. Alhamdulillah masak dengan elok dan jayannya.. ape lagi makan la berasap telinge beb hahaa

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

1 Response to "Resepi Ayam Masak Lemak Cili Padi (SbS)"