Resepi Murtabak Biskut Sardin!! (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Murtabak Biskut Sardin!! (SbS)

Resepi Murtabak Biskut Sardin!! | Resepi ini bahannya sangat mudah sebab masa zaman kecil inilah bahan yang paling mampu nak beli ,tapi kalau kawan nak lebih sedap kawan boleh tukar inti macam daging cincang atau di tambah dengan chesse... 

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...



Bahannya.. biskut cream crakes, sardin, bawang, lada merah besar, daun sup, planta, telur 4 biji dan santan..



Pastu ambik air suam dan campurka santan satu kotak kecik tu. Ini untuk lembutkan biskut..



Rendam biskut tapi jangan lembik sangat...



Sebelum tu sapukan planta .supaya nanti masa bakar dia tak melekit..



Susun biskut ..



Masukkan sardin yang telah di hancurkan..

*oh lupa air/kuah sardin di buang hanya ambik isi sardin tau



Pastu letakkan bawang. daun sup dan lada merah. Taburkan rata telur yang telah di pukul.. sehingga semua bahagian kena ...



Tambah lagi biskut dan ulangi lagi sekali .... dan atas sekali di tutup lagi dengan biskut.. so bawah biskut inti biskut inti dan biskut..



Kite takde oven canggih pakai butterfly je. Bakar agak agak tengok intai kat cermin dia naik dan bau.ha masak la tu ..lebih kurang 30 minit..



Siapp!!!!

Selamat mencuba..

Jangan lupa share..


Sumber : FB Noy Green



About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Murtabak Biskut Sardin!! (SbS)"

Post a Comment