Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)
Sumber : Fb Alfithri Shah
Bahan-Bahan:
• 5 biji Telur kuning
• 20 ekor Udang harimau
• 3/4 cawan Planta
• 1/2 cawan Minyak masak
• 20 helai Daun kari
• 4 biji Cili padi
• Garam + Gula + Serbuk perasa
Goreng udang sampai masak dan garing, angkat taruk tepi
Masukkan minyak dan mentega sehingga panas
Masukkan telur kuning sambil kacau sehingga semuanya sebati dlm minyak tadi
Masukkan daun kari, cili padi serbuk perasa, garam dan gula masak hingga keluar buih-buih
Masukkan udang dan kacau untuk beberapa minit, kemudian angkat dan toskan minyak di atas penapis
Ini sedudah tapis buang semua minyak + planta tadi.. Siap sedia untuk dihidang.
Hiaskan,
Selamat mencuba...
Jangan lupa share..
Post a Comment